Inici d’any, nous propòsits i alguna cosa personal

Com porteu els nous propòsits pel 2017? 

El primer mes de l’any ja s’ha acabat i potser alguns propòsits que vam fer en començar-lo, han anat perdent força.

No sé si us passa igual que a mi, que a mesura que transcorren els dies, aquelles ganes d’iniciar alguna cosa nova, a poc a poc es van diluint.

Tinc clar que quan vull aprendre quelcom nou o canviar un hàbit necessito força de voluntat i un mínim de disciplina. Ara bé, també és cert que massa rigidesa m’atabala, m’estressa i em fa passar-ho malament.

L’aprenentatge aquest primer mes de l’any ha estat tractar-me amb més afecte. Sí, més afecte i estimació.

love, estimació, aprendre, afecte, propòsits

M’agradaria explicar-vos una experiència personal que m’ho ha fet entendre clarament:

L’altre dia a classe de ioga, vaig notar una alumna molt nerviosa i angoixada. En preguntar-li el motiu, em va dir que en el mes que portava practicant, no sentia que avancés. Veure la seva auto-exigència em va fer de mirall i vaig veure la meva.

Repeteixo, sense disciplina i força de voluntat no vaig enlloc, però si em tracto amb afecte, arribo molt més lluny i a més, puc gaudir del procés.

De fet, l’excés d’exigència a vegades em porta certa agressivitat cap a mi mateixa i vull que això canviï. Per tant, cuidar-me es converteix en propòsit per aquest any. Ser més amable i respectuosa amb qui sóc i com sóc. Tractar-me amb estima i alimentar allò que em fa sentir bé. Perquè como va dir el Buda “res no pot sobreviure sense aliment”.

En conclusió, vull compartir aquí la meva proposta amb vosaltres. Alimentem els bons hàbits i els bons propòsits. Estiguem oberts a les noves experiències i als nous aprenentatges. Estimem-nos i tractem-nos amb més afecte.

Perquè a la vida sempre ens portarà coses per aprendre, contínuament! 

 

 

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *